Kazaklar, bebekler için vazgeçilmez olan kıyafetler arasında yer alır. Soğuk kış günlerinde oldukça sıcak tutan kazaklar aynı zamanda miniklere fazlasıyla şık bir hava katmaktadır. İsteğe göre tek renk ya da rengarenk kazaklar yapılabilmektedir. Ayrıca süsü seven anneler, yaptıkları bebek kazaklarına boncuklar, fırfırlar eklenebilmektedir. Bu sayede ortaya hem sıcacık tutan hem de oldukça şık olan kazaklar çıkmaktadır.
Şal yaka kazağımızı 4.5 numara örgü şişi işliyoruz. Kalın iplik ile işlediğimiz bu örgü modelimize 60 ilmek ile işlediğimiz bu örgümüze iki düz iki ters ilmek yaparak lastik yapıyoruz. 5 cm lastik işledikten sonra 4 sıra düz örgü işledikten sonra tekli lastik yapıyoruz. 10 cm işledikten sonra yaka bölümünden kesime başlıyoruz. Koltuk kesimini düz şekilde yapıyoruz. Arka parçada da aynı işlemi uyguluyoruz. Kolları ise 30 ilmek ile lastik yaparak kollardan arttırarak kol bölümünü yapıyoruz. Kolları da tek seferde kesiyoruz. Parçaları diktikten sonra yaka kısmından ilmek alarak iki düz iki ters şal yaka yapıyoruz. Bu sayede kazağımız hazır.
Kırmızı kazak modelimiz 4.5 numara örgü şişi ile örülüp 40 ilmekle yapılmaktadır. + sıra haroşa yapıldıktan sonra düz örgüye geçiyoruz. Beyaz iple göğüs modelini örüp yakadan oyuma başlıyoruz. Arka parçayı ise 40 ilmekle düz örüp keserek kazağımızı bitiriyoruz. Kolları işlemeye ise 20 ilmek ile örmeye başlıyoruz. 4 sıra haroşa yapıp düz örgüye geçiyoruz. 10 cm işledikten sonra tek seferde kolu kesip bitiriyoruz. Parçaları diktikten sonra yakayı da ilmek alıp örüp modelimizi bitiriyoruz.
Bebek kazak modelimizi 3,5 numara örgü şişi ile örgümüze başlıyoruz. İlmek sayımızı ise 40 ilmek olarak başlıyoruz. 5 cm örgü lastik işledikten sonra 10 cm işledikten sonra kol kesimini birer ilmek kesiyoruz yakaya kadar. Kol ise 15 ilmek ile başlayıp 5 cm lastik işliyoruz. Yanlardan ilmek sayısını arttırak kol bölümünü yapıyoruz. Birer ilmekle arttırma yapıyoruz. Kol kesimini de birer ilmek keserek örgümüzün kol bölümünü yapıyoruz. Parçalar dikildikten sonra yakadan ilmek alarak modelimizin yakasını yapıyoruz. Son olarak işlemelerini yaptıktan sonra kullanıma hazır kazak modelimiz.
Kazağımızı beyaz iple 4.5 numara örgü şişi ile yapıyoruz. İlk olarak 40 ilmek ile yaka kısmını yapıyoruz. Üç sıra haroşa işledikten sonra düz örgü yapıyoruz. Kol kısmına geldiğinde 3,2,1 olarak kesiyoruz. Arka bölümü de aynı şekilde işleyip bitiriyoruz. Kolları ise 15 ilmekle başlayıp ilmek sayılarını arttırıp kesimini 3’2’1 olarak kesiyoruz. Yakadan ilmek alarak lastik örüyoruz. Son olarak dikiş ve işlemelerini yaptıktan sonra dikimini yapıyoruz.
Kazağımız 5 ilmek ile işlenmeye başlıyor. İki düz iki ters olarak işliyoruz. 5 cm lastik ördükten sonra baston örgü ve haroşa örgü yapıyoruz. 20 cm işledikten sonra koltuk altı kesimini yapıyoruz. 3,2,1 olarak.Arka parçada da aynı işlemi uyguluyoruz. Kol bölümüne gelince 15 ilmek ile işlemeye başlıyoruz. 20 ilmek ile iki düz iki ters olarak lastik işliyoruz. İlmek sayılarını arttırarak örüyoruz. Birer ilmek olarak artacak. Son olarak yaka bölümünden ilmek alarak lastik örüyoruz. Düğmelerini diktikten sonra örgü kazak modelimiz kullanıma hazır.
Erkek bebekler için kazak örneği bulmak kız bebeklere göre daha zordur. Ancak kişiler hayal güçlerini kullanarak ve erkek bebekler için olan kazak örneklerine bakarak ortaya muhteşem kıyafetler çıkarabilmektedirler. Genelde haroşa örnekleri erkek bebek kazaklarını da sıklıkla kullanılır. Bunun yanı sıra düğmeli, şapkalı, kapüşonlu kazaklar da erkek bebek kazak örneklerinde sıklıkla yer almaktadır. Rengarenk yapılan kazaklar sayesinde bebekler sıcacık olacak ve oldukça şık görünecektir.
Akıllı ipten yapılmış kazak modelimiz 4 numara örgü şişi ile işliyoruz. İpimizi ise akıllı ip olarak kullanıyoruz. İlk olarak 50 ilmek ile örgümüze başlıyoruz. Bir ters bir düz olarak lastik örüyoruz.5 cm lastik ördükten sonra düz örgüye geçiyoruz. Kolumuzu reglan kol olarak kesiyoruz. Birer ilmek keserek kesim işlemini yapıyoruz. Arka bölümünde de aynı işlemleri uyguluyoruz. Kol bölümünü 15 ilmek ile lastik örerek yapıyoruz. Birer ilmek arttırma yaparak kol bölümünü işliyoruz. Kol kesimini birer ilmek olarak yapıyoruz. Son olarak parçaları dikip yakadan ilmek alıp lastik şeklinde örüp yakayı da bitiriyoruz.
İlk olarak 40 ilmek ile 4 sıra haroşa örüyoruz. Haroşa ördükten sonra düz örgüye geçtik. 10 cm işledikten sonra kol kesimini işlemeye geçiyoruz. 3,2,1 olarak kestiğimiz ilmeklerle ön parçayı yapıyoruz. Arka parçada ise aynı işlemi uyguluyoruz. Kolunda ise 16 ilmek ile başlayıp ki sırada 2 sırada bir bir ilmek arttırıyoruz. Haroşa ve düz örgü ile işliyoruz. Koltuk altı kesimini 3,2,1 olarak yapıyoruz. Yakayı da ilmek sayılarını arttırma işlemi ile yaka bölümün yapıp dikişleri tamamlandıktan sonra kazak giyime hazır.
Kazak modelimizi 3 numara örgü şişi işliyoruz.İki renk ip ile örmeye başlıyoruz. Beyaz ve mavi ip ile işlediğimiz örgümüzü 50 ilmek ile işlemeye başlıyoruz. 4 sıra haroşa ile başlayıp kenarlardan 4 ilmek haroşa aradaki bölümü düz örgü ile devam ediyoruz. Ondan sonra iki sıra beyaz iki sıra mavi ip ile işliyoruz. 10 cm işledikten sonra kol kesim sayılarını 3,2,1,1 olarak yapıyoruz. Yakadan da kesimlere başlayıp omuzlarda kesiyoruz. Arkada da aynı işlemi uyguluyoruz. Kollarda ise 15 ilmek ile başlayıp iki sırada bir arttırma yapıp kolları işliyoruz. kol kesim sayılarını 3,2,1 olarak yapıyoruz. Dikişleri yaptıktan sonra misinalı şişten yakadan ilmek alıp örüyoruz. Böylece kazağımız giyime hazır.
Yelekler, bebek giyiminde oldukça önemli bir yere sahiptir. Çünkü hem kış hem de yaz mevsiminde kullanılabilmektedir. Bunun yanı sıra bebek için verilen hediyelerde de sıklıkla tercih edilirler. Anne adayları, torunu ya da yeğeni olacak kişiler yelek modellerine oldukça ilgi gösterir. Erkek bebek yelek modelleri oldukça geniş bir yelpazedir. Düğmeli, armalı, desenli ya da düz olarak yapılabilen oldukça fazla erkek bebek yelek modeli mevcuttur. Yelekler cepli, şapkalı ya da kapşonlu, ponpon ya da kurdeleli de yapılabilmektedir. Burada iş biraz da yeleği yapan kişinin hayal gücüne kalmıştır.
Baston kazak modelimizi 4.5 numara örgü şişi ile yapıyoruz. Kalın ip işledik.İlk olarak 50 ilmek ile örgü modelimize başlıyoruz. 5 sıra haroşa ördükten sonra baston örgümüze geçiyoruz. Aralara ise ise haroşa bırakıyoruz. 3,2,1 olarak kol kesimini yaptıktan sonra omuz kesimini de yapıp modelimizi yapıyoruz. Kol bölümünü ise 15 ilmek ile başlıyoruz. 5 sıra haroşa ördükten sonra her üç sırada bir arttırma yapıyoruz. Kol bölümüne gelince 3,2,1 olarak keserek örgümüzün kol bölümünü yapıyoruz. Bütün parçaları diktikten sonra yakadan ilmek alıp yakayı örüyoruz ve kazağımız kullanıma hazır.
Yakası düğmeli kazak modelimiz renkli ipliklerle yapılan bir kazak modelidir. 4 numara şiş ile yapılan bu kazağımız çok kolay bir örgü modelidir. İlk olarak 40 ilmek ile işlemeye başlıyoruz. 4 sıra haroşa ördükten sonra renkli iplerle düz örgüye geçiyoruz. 3 sırada bir araya tek sayı haroşa atıyoruz. Yakaya kadar düz işleyip kol kesimlerini düz yapıyoruz. Yakada kesimi unutmuyoruz. Arka parçada ise yine aynı işlemi uyguluyoruz. Kolları ise 15 ilmek ile 5 sıra haroşa yapıp iki sırada bir ilmek sayısı arttırıyoruz. Kol kesimlerini de tek seferde yapıp bitiriyoruz.Dikimleri yaptıktan sonra yakalardan ilmek yapıp kazağımızı tamamlıyoruz.