Bebekler için hazırlanan eşyalar arasında yelekler mutlaka vardır. Yelekler bebekleri hem sıcak tutmakta hem de bebeklerin çok kalın ya da ince giyemedikleri zamanlarında imdada koşmaktadırlar. Bu nedenle bebek yelekleri hem ebeveynler için hem de hediye arayışında olanlar için vazgeçilmezler arasındadır. Ayrıca yelekler bebeklere oldukça fazla yakışmaktadır.
Ata yeleği modelimiz 3,5 numara örgü şişi ile örülmüştür. Yelek modelimiz tek parçadan oluşan bir yelek modelidir. Yeleğimiz arka bölümden örülmeye başlanmıştır. 90 ilmek ile haroşa örgü yapılarak 15 cm ördükten sonra koltuk altı kısımında 3,2,1 olarak kesim yapılmıştır. Kesim işi yapıldıktan sonra düz olarak örgüye devam edilmiştir. Daha sonra ense bölümünü yapmak için 90 ilmeği üç bölüme ayırıyoruz. Arada kalan kısmı keserek iki omuz başının ilmeklerini örmeye devam ediyoruz. 5 cm haroşa ördükten sonra ilmek sayılarını her iki taraftan arttırıyoruz. Yaka ve koltuk altı oyuntusunu yapıyoruz. Arttırılan ilmek sayılarından sonra 10 cm haroşa örüyoruz. Sonra sivri uç bölümünü yapmak için örgümüzde her baştan 1’er ilmek eksiltiyoruz. 15 ilmek ile lacivert ipten parçalar örüp yelek üzerine dikiyoruz. Her iki kenarı da diktikten sonra yelek modelimiz kullanıma hazır.
Örgü modelimize 4.5 numara örgü şişi ile yapıyoruz. İpimiz ise oldukça kalın olan bir örgü ipidir. 30 ilmek ile örgü modelimizi iki düz iki ters olarak lastik işliyoruz. 4 cm lastik ördükten sonra ilk sırayı 6 ilmek düz işliyoruz. Daha sonra baston modelini örgü modelimizin orta bölümüne yerleştiriyoruz. Sonraki bölüme ise yine düz örgü modeli yapılıyoruz. 10 cm işledikten sonra koltuk altı oyuntusunu yapmak için 3,2,1 olarak işliyoruz. Üç parçadan oluşan yelek modelimizin parçalarını birleştirip diktikten sonra yaka bölümünden ilmekler alarak haroşa örgü yaparak yaka bölümünü yapıyoruz.
Çizgili yelek modelimiz üç parçadan oluşan bir yelek modelidir. 3 numara örgü şişi ile ördüğümüz yelek modelimizde iki renk iplik kullandık. İlk olarak arka parçayı 60 ilmek ile haroşa işliyoruz. 15 cm haroşa ördükten sonra her iki baştan 3 ilmek keserek örmeye devam ediyoruz. Arkadan öne gelen üçgen bölümü yapmak için. Beyaz ve lacivert ipi değiştirerek ve bir ilmek kesim yaparak uç kısmını yapıyoruz. Ön parçalar ise 30 ilmek ile 3 cm düz işledikten sonra 10 ilmek keserek tekrardan birer ilmek arttırarak dilimleri yapıyoruz. Diğer bölümü işledikten parçalar dikildikten sonra örgü modelimiz dikilmeye hazır.
Bu yelek modelimizde iki renk ip yapılan bir yelek modelidir. 3.5 numara örgü şişi ile işlenilen örgü modelimize arka bölümden 60 ilmek ile başlıyoruz. Haroşa örgü modelini 15 cm ördükten sonra koltuk altından 4 ilmek keserek omuz kısmını örüyoruz. Ense kısmının kesimini yaptıktan sonra omuz bölümünü yapıyoruz. 4 cm ördükten sonra 1’er ilmek arttırıyoruz. Yaka bölümünü yaptıktan sonra göğüs bölümünü de işledikten sonra birer ilmek keserek dilimleri yapıyoruz. Üç tane küçük parçalar örüp üzerine dikip süslemesini yapıyoruz. Dikimi yaptıktan sonra örgü yelek modelimiz kullanıma hazır.
Bebek yelek modelleri arasında Tunus işi yelek modelleri son zamanlarda oldukça popülerdir. Yelek modellerinde önemli olan yeleğin hem şık hem de sevimli görülebilmesidir. Ama her şeyin başında oldukça kullanışlı olması gerekmektedir. Bebek yelek modellerinde birbirinden güzel renkler bir arada kullanılabilir. Ayrıca çift renkli yelekler, örgü modeller, dantel detayına sahip yelekler, yazın giyilebilecek yelek modelleri, haraşo yelekler, düğme detaylı yelekler ya da tığ işi yelekler gibi oldukça uzun bir model listesi mevcuttur.
Sarı örgü yelek modelimiz 3 numara örgü şişi ve ince iple yapılmıştır. Arka parça 90 ilmek ön parçalar 45 ilmek ile örüyoruz. İlk olarak arka parçayı işliyoruz. 5 cm haroşa ördükten sonra 5 sıra düz 1 sıra haroşa örgü yapıyoruz. Ön parçalarda da aynı işlemi uygulayıp örmeye devam ediyoruz. Yaka kısmına geldik mi bir ilmek haroşa yapıp göğüs bölümünden işliyoruz omuz bölümüne kadar. Şal yaka bölümü yaptıktan sonra lacivert iple fiyonk yapıp dikişlerini de tamamladıktan sonra örgü modelimiz kullanıma hazır.
Bu yelek modelimizde üstte bulunan sarı yelek modelimizle aynı. Fakat bu sefer farklı renkle yapılmış ve fiyonksuz olan bir modelimiz. Tek renk ip ile örgü yapmayı seven bayanlar için ideal bir model.
Bu yelek modelimiz de oldukça kolay. 4 numara örgü şişi ile yapılan bu örgü modelimiz kalın ip ile örülmüştür. Arka parçamız 50 ilmek ile yapılmıştır. Haroşa örgü modeli ile yapılan bu yelek modeli 10 cm işlendikten sonra koltuk altık oyuntusu 3,2,1,1,1 koltuk altı kesimleri yapılmaktadır. 68 ilmek ile üstte gelen kısımını örüyoruz. Altta kalan bölüm ise 23 ilmek il oluşmaktadır. Yaka ve koltuk altı oyuntu sayıları 3,2,1,1 olarak yapılmıştır. Dikilerek bir bütün haline gelen yelek modelimiz kullanıma hazır.
Bu yelek modelimiz ise 4 numara örgü şişi ile işlenilmiştir. Ön parçalar 40 ilmek ile örülmüştür. 3 sıra haroşa yapılmaktadır. 8 ilmek düğme yeri haroşa yapılmıştır. Diğer kalan bölümler ise düz örgü yapılmıştır. Koltuk altı bölümüne geldiğimizde 8 ilmek 3 haroşa işlenmiştir gerisi düz örgü yapılmıştır. Yaka ve koltuk altı kesimleri aynı olarak yapılmıştır.Arka parça ise düz olarak işlenilmiştir. Bağlamalarını yapmak için ise düz örgü ile iki küçük parça yaparak düğmelerin üzerine yerleştiriyoruz. Dikimi yapılan yelek modelimiz kullanıma hazır.
Bebek yeleği örmeye karar verenler öncelikle beğenebilecekleri bir yelek örneği bulmalıdır. Şişle ya da tığ ile yapılan modeller mevcuttur. Tabi yelek örneklerinde oldukça geniş bir yelpaze bulunuyor. Kişiler bu geniş örnek alternatifleri arasında kendi zevklerine uygun olanı tercih ediyor. Ancak kişiler yelek örneklerine bakarak kendi modellerini de oluşturabiliyor. Kendileri için özel ve anlamlı olan şeyleri yelek üzerine işleyebiliyorlar. Bu sayede sınırsız bir yelek örneği ortaya çıkabiliyor. Tavşanlı, papatyalı, yakalı, düğmeli, kurdeleli, fistolu, çiçekli yelekler ve çok daha fazlası yapılabiliyor.
Mavi ajurlu yelek modelimiz 3 numara örgü şişi ile yapılmıştır. Önler 50 ilmek ile yapılmıştır. İlk olarak 20 ilmek haroşa örerek başlıyoruz. Daha sonraki ilmekte lastik örüyoruz. 6 cm lastik yaptıktan sonra orta bölüme diyagramda ki modelimizi oturtuyoruz. 1 cm işledikten sonra yaka kesimine birer ilmek keserek yaka kısmını yapıyoruz. Koltuk altı kesimine kadar yakadan kesim işlemine devam ediyoruz. Arka parçayı ise 80 ilmek ile lastik örgü il başlayıp düz örgü ile örüyoruz. Koltuk altı bölümünün kesintisinden sonra omuza kadar düz işlenip tek seferde keserek örgü modelimizi bitiriyoruz. Dikimi yapılan parçalardan sonra örgü modelimiz kullanıma hazır.
Bu yelek modelimiz 4 numara örgü şişi ile işlenilmiştir. Ön parçalar 40 ilmek ile yapılmıştır. 8 sıra haroşa geri kalan kısmı lastik örülüyor. 4 cm lastik örüldükten sonra düz örgü ve haroşa örgü ile yapmaya başlıyoruz. Beyaz bölümü haroşa kahverengi bölümü ise düz örgü tekniği işliyoruz. Koltuk altı bölümüne geldik mi birer ilmek kesinti yaparak koltuk altı bölümünü yapıyoruz. Yaka kısmını şal yaka yapmak için yakada ilmek sayısı arttırması yapıyoruz. Arka parçamızı ise 80 ilmek ile örüp 4 cm lastik ördükten sonra düz örgü işleyerek koltuk altı bölümünde geldiğimizde birer ilmek keserek devam ediyoruz. Üç parçadan oluşan bu örgü modelimizin parçalarını diktikten sonra yelek modelimiz kullanıma hazır.